Bijscholing


De vorming tot therapeut stopt niet na de gevolgde opleiding. Het is een leven-lang-leren. Naast mijn twee opleidingen tot therapeut heb ik nog verschillende cursussen en workshops gevolgd : Systeemgerichte hulpverlening; Gedwongen hulpverlening; Psychosomatische klachten; Omgaan met zogenaamde lastige cliënten; Goldsteintherapie; Arbeidsmotivatie en leidinggeven; Oorkaarsen; Sjamanisme; Mindfulness; Equitherapie (Eagala); Hoogsensitiviteit; Reiki en blijf ik mij bijscholen.
Boeken lezen en de recente ontwikkelingen volgen (via o.a. studiedagen) behoren ook tot mijn opdracht tot een leven-lang-leren.
Tenslotte hebben we in een werkgroep gezocht hoe we het contextuele gedachtegoed heel concreet in de praktijk van de dagelijkse hulpverlening toe kunnen passen. Een neerslag vind je in de twee boeken over ‘Meervoudig Gekwetsten’.

 

Leven in verbinding

 

We streven er naar om onze drempel zo laag mogelijk te houden (ook financieel) en onze praktijk zoveel mogelijk voor iedereen toegankelijk te maken. De praktijkruimte zelf is reeds toegankelijk voor rolstoelgebruikers . In de loop van 2019 wordt het hellend vlak buiten aangelegd samen met de heraanleg van de parking. Nu is de praktijk ook al toegankelijk via een voorlopige oplossing.