Therapie Praktisch

Een afspraak kan telefonisch of via mail gemaakt worden. Ik maak er een punt van om je zo snel als mogelijk is een afspraak te geven. De sessies gebeuren bij mij thuis.
De eerste afspraak is een kennismakingsgesprek waarin jij vertelt waar je op zoek naar bent en waarin ik mezelf en mijn werkwijze voorstel. Zo heb je al een eerste indruk of je op het juiste adres zit en kan ik een eerste inschatting maken of ik jou iets te bieden heb.

Komen we tot een overeenkomst, dan kan er snel gestart worden. In de loop van de sessies voelen we beiden hoe vaak je komt en hoe lang het nodig is. Ik hou er van om hoe dan ook van de laatste sessie een afrondingssessie te maken en een reeks niet zomaar af te breken of te beëindigen. Iets afronden en afscheid nemen, vind ik in het leven belangrijk, ook in therapie.
Ik werk gewoonlijk één uur, tenzij we anders afspreken. Wil je een afspraak wijzigen, dan moet dit minstens 24 uur op voorhand gebeuren, tenzij bij overmacht (ziekte, ongeval). Anders wordt de sessie toch aangerekend. Niet komen opdagen, is toch betalen. Wanneer ik met jou een afspraak heb, dan hou ik mijn tijd immers speciaal voor jou vrij en kan er niemand anders komen.

Kostprijs

Het is mijn visie dat iedereen recht op toegang tot therapie heeft. Ik wil privé-therapie dan ook voor iedereen zo betaalbaar als mogelijk houden. Daarom werk ik niet met een vaste prijs die voor iedereen dezelfde is, want dat vind ik onrechtvaardig. Iemand met een laag inkomen betaalt dan in verhouding tot zijn inkomen veel meer dan iemand met een hoog inkomen.

Bij mij betaalt men in verhouding tot zijn maandinkomen, nl. ongeveer 2 % tot 3 % van zijn maandinkomen. Om concreet te weten hoeveel men moet betalen, heb ik een aantal inkomensschijven vastgelegd die ik tijdens de kennismakingssessie samen bekijk. De laagste categorie betaalt 10 € per uur, de hoogste 60 € per uur. Het is handig dat je vooraf eens kijkt hoeveel je netto verdient.

Jongeren tot 18 jaar (of 25 jaar) krijgen een gedeeltelijke terugbetaling door hun ziekenfonds. Sommige ziekenfondsen betalen ook gedeeltelijk terug voor volwassenen. Informeer bij jouw ziekenfonds !

Aarzel niet mij vrijblijvend te contacteren voor meer informatie.